Το ελληνικό Portal για την Θαλασσαιμία και την Δρεπανοκυτταρική Νόσο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ               ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ                                                

Αν θέλουμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη καλό είναι να έχουμε μαζί μας την “Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας” για να μπορούμε να έχουμε δωρεάν περίθαλψη σε περίπτωση που την χρειαστούμε (χτυπάμε ξύλο) όταν βρεθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι μια δωρεάν κάρτα που μας παρέχει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή μας σε ένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Πώς λειτουργεί;
Με την ΕΚΑΑ μπορούμε να λαμβάνουμε περίθαλψη υπό τους ίδιους όρους και με το ίδιο κόστος (δωρεάν σε ορισμένες χώρες) όπως και οι ασφαλισμένοι στο εν λόγω κράτος.

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζουμε;
Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη. Η ΕΚΑΑ ΔΕΝ καλύπτει τα έξοδά μας αν ταξιδεύουμε ειδικά για να λάβουμε υγειονομική περίθαλψη σε άλλη χώρα.

Από που την προμηθευόμαστε
Από το Ασφαλιστικό μας Ταμείο, στο Μητρώο.

Πως θα συμπληρώσετε την αίτηση
Η αίτηση δίπλα είναι του ΙΚΑ, αλλά όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν παρόμοιες αιτήσεις. Θα συμπληρωθεί όπως είναι στο υπόδειγμα που δημοσιεύουμε με την σημείωση ότι τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου θα πρέπει να συμπληρωθούν με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες όπως είναι γραμμένα σε νέου τύπου ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Εκεί που γράφει “αριθμός μητρώου ασφαλισμένου” θα γραφτεί ο ΑΜΑ που αναγράφεται στο Βιβλιάριο Υγείας του άμεσα ασφαλισμένου. Όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολο να συμπληρωθούν.

Προσοχή: Η αίτηση συμπληρώνεται με κεφαλαία γράμματα (που να ...διαβάζονται)