Το ελληνικό Portal για την Θαλασσαιμία και την Δρεπανοκυτταρική Νόσο

HealthVoucher.gr – Τρεις (3) επισκέψεις σε γιατρό και μετά....

Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο η διάθεση του “εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης” σε γιατρό για 3 εξετάσεις στη διάρκεια 4 μηνών και αφορά τους ανασφάλιστους πολίτες. Μετά τους 4 μήνες, τέρμα το “εισιτήριο” και τέρμα και η ιατρική περίθαλψη. Κάποιος θα πει το γνωστό “από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα”, αλλά οι ανασφάλιστοι πολίτες θα εξακολουθήσουν να έχουν την ανάγκη ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης και μετά το τέλος του 4μηνου. Να σημειώσουμε ότι το “εισιτήριο” αφορά 3 εξετάσεις σε γιατρούς, αλλά όταν χρειάζονται και φάρμακα αυτά πληρώνονται από την τσέπη του ...ωφελούμενου.
Παρ'όλα αυτά, πιστοί στην αξία της έγκαιρης ενημέρωσης που σας προσφέρουμε από την αρχή της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, καταγράφουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Health Voucher και αν είσαστε δικαιούχος, συμπληρώστε την αίτηση και ποιος ξέρει; μπορεί να είσαστε εσείς ο τυχερός!!!
Εμείς επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα HealthVoucher.gr αλλά ακόμη είναι “υπό κατασκευή” και δεν λειτουργούν και τα τηλέφωνα για τις πληροφορίες. Καλά κρασιά.

Δικαιούχοι
1) Δικαιούχοι είναι οι πολίτες που έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας τους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε εσείς ή τα μέλη της οικογένειας σας (έμμεσο μέλος) ΑΜΚΑ.
2) Κάθε “εισιτήριο” είναι ατομικό και εκδίδεται μια φορά για κάθε ξεχωριστό ωφελούμενο (που έχει ΑΜΚΑ).
3) Με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 ή 2012 αντίστοιχα, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν:
α) Aτομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (οι άγαμοι)
β) Oικογενειακό εισόδημα έως 25.000 (οι έγγαμοι)

Διάρκεια “εισιτηρίου” και όριο επισκέψεων σε γιατρό

1) Το “εισιτήριο” διαρκεί 4 μήνες από την έκδοση του
2) Στη διάρκεια των 4 μηνών έχετε το δικαίωμα για 3 επισκέψεις στον γιατρό

Τι καλύπτει το “εισιτήριο”
Με το “εισιτήριο” ο δικαιούχος έχει την δυνατότητα να κάνει 3 επισκέψεις σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ στην διάρκεια των 4 μηνών που ισχύει.
Αναλυτικότερα:
α) Επίσκεψη σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ
β) Ανάλογα την διάγνωση, ο γιατρός εκδίδει παραπεμπτικό για εξετάσεις (αιματολογικές, βιοχημικές, ακτινολογικές)
γ) Ο δικαιούχος, με το παραπεμπτικό πηγαίνει σε ένα διαγνωστικό κέντρο που είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ ή στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ.
δ) Με τα αποτελέσματα των εξετάσεων έχει το δικαίωμα να πάει πάλι στον γιατρό για αξιολόγηση τους (Δεν λογαριάζεται ως δεύτερη επίσκεψη).

Αίτηση συμμετοχής
Για την εγγραφή στο Πρόγραμμα “Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης” θα πρέπει:
α) Nα συμπληρώσετε την Αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα και να την καταθέσετε ηλεκτρονικά..
β) Εφόσον εγκριθεί η αίτηση, θα λάβετε το “εισιτήριο” ηλεκτρονικά.
γ) Εφόσον απορριφθεί η αίτηση θα λάβετε διευκρινήσεις για τα αίτια της απόρριψης.

Τηλέφωνα που δεν λειτουργούν
Στην ιστοσελίδα HealthVoucher.gr υπάρχουν τα τηλέφωνα 213 1500812 και 213 1500819 αλλά έως και σήμερα (21/8/13) δεν λειτουργούν. Οπότε, για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένετε ώσπου να ενεργοποιηθούν τα τηλέφωνα, διαφορετικά δεν βρείτε άλλους πρόθυμους να σας ενημερώσουν π.χ. στο υπουργείο Υγείας.