Το ελληνικό Portal για την Θαλασσαιμία και την Δρεπανοκυτταρική Νόσο

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗΣ         ΣΥΝΤΑΞΗΣ                                                      

Στο νόμο 4144 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 88/Α/2013 στο άρθρο 66 αναφέρεται η παράταση χορήγησης των αναπηρικών συντάξεων για ένα εξάμηνο στην περίπτωση που εκκρεμεί  γνωμάτευση από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ
Η παράταση αυτή δόθηκε επειδή οι αιτήσεις επαναξιολόγησης των συνταξιούχων αναπηρίας δεν έχουν εξεταστεί από Υγειονομικές Επιτροπές. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν περίπου 55.000 συνταξιούχοι αναπηρίας σε όλη την Ελλάδα, που περιμένουν να εξεταστούν από Υ.Ε. Ενώ τους έχουν κόψει την αναπηρική σύνταξη.
Είναι μια διευκόλυνση αλλά και αυτή κουτσουρεμένη, μια και αφήνει απ'έξω εκείνους που περιμένουν να εξεταστούν από Υ.Ε. και στο μεταξύ τους έχουν κόψει το προνοιακό επίδομα.
Εκτός των άλλων, η απόφαση αυτή ισχύει έως το τέλος Οκτωβρίου 2013. Και αυτό γιατί το ΙΚΑ που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των ΚΕΠΑ ελπίζει να καλύψει τα κενά στις Υγειονομικές Επιτροπές με την πρόσληψη επιπλέον 400 γιατρών.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι με ασπιρίνες δεν λύνεται το πρόβλημα και πρέπει να ισχύσει μια άλλη διαδικασία για να μην παρουσιάζονται αυτά τα φαινόμενα.